Ciasto jaglano-owocowe

Ciasto jaglano-owocowe

Składniki:
🔶80g mąki jaglanej
🔶jaja
🔶50 g erytrytolu
🔶proszek do pieczenia
🔶łyżka miodu naturalnego z własnej pasieki
🔶4 łyżki oleju kokosowego
🔶galaretka 0 kcl lub może być napój 0 kcl plus żelatyna
🔶200 g masła orzechowego
🔶20g odżywki białkowej
🔶150 g jagód
🔶150g jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego

Wykonanie :
Oddzielamy 3 żółtka od białek. Białka ubijamy z erytrytolem, następnie dodajemy żółtka, proszek, mąkę. Mieszamy i na 30 minut do pieca, tem 180 stopni.
Masło orzechowe, olej koko, miód mieszamy w kąpieli wodnej. Galaretkę mieszamy w wodzie i czekamy aż ostatnie. W blenderze miksujemy jagody plus jogurt, następnie w oddzielnym naczyniu ubijamy 8 białek jaja i dodajemy odżywkę białkowa.
Gdy placek będzie zimny nakładamy warstwy:
1. Masło z olejem koko i miodem i do lodówki aż ostygnie.
2. Jogurt grecki zmieszany z jagodami i galaretka i znowu do lodówki.
3. Ubite białka z odzywka .

Podobne wpisy