Czekoladowa Cukinia

Czekoladowa Cukinia

SKŁADNIKI:
* 250 g cukinii
* 250 g mąki owsianej
* 3 jajka
* 1 duży banan
* 10 świeżych daktyli
* 15g kakao
* 1 szklanka mrożonych owoców wiśni
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* szczypta wanilii
* szczypta cynamonu
*20g  masł1 z orzechowego z nerkowców

Sposób przygotowania:
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy  na chwilę i odsączamy wodę ręcznikiem papierowym. Do miski wsypujemy suche składniki. Białka jaj ubijamy na pianę. Daktyle moczymy przez godzinę w gorącej wodzie, a następnie bledujemy  z bananem. Łączymy wszystkie składniki (w tym żółtko), następnie dodajemy  mrożone owoce. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczeni.  Pieczemy w 180° przez około 40 minut.

 

Podobne wpisy